Svijet

Netanyahu: Cilj izraelske vojske je da se vrate stanovnici sjeverne Gaze

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu rekao je da je cilj izraelske vojske da vrati stanovnike sjeverne Gaze u to područje nakon što se uspostavi sigurnost. U međuvremenu je izraelska vojska objavila je da nema sigurnosnih prepreka za stanovnike izraelskih naselja u rasponu od više od 4 km od granice Gaze.

Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu attends a joint press conference with German Chancellor Olaf Scholz, in Tel Aviv, Israel, Tuesday, Oct. 17, 2023. Maya Alleruzzo/Pool via REUTERS

“Na jugu imamo jedan jednostavan cilj – potpunu pobjedu“, rekao je Netanyahu iz njegovog ureda, a prenosi Times of Israel.

“Na putu smo eliminacije Hamasa i oslobađanja naših talaca. Nećemo mirovati dok ne ostvarimo potpunu pobjedu”, rekao je on.

Zatim je govorio o izraelskim ciljevima na sjeveru Gaze.

“Na sjeveru imamo jednostavan cilj – vratiti stanovnike. Da bismo vratili stanovnike, moramo vratiti osjećaj sigurnosti, a da vratimo osjećaj sigurnosti, moramo vratiti sigurnost, što ćemo i učiniti”, rekao je Netanyahu.

Također je prokomentarisao situaciju na granici s Libanom, rekavši da je Izrael spreman da obnovi sigurnost na sjeveru na svaki mogući način.

“U svakom slučaju, Hezbollah bi trebao razumjeti: vratit ćemo sigurnost. Nadam se da će primiti ovu poruku”, podcrtao je.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh