Svijet

‘Ben-Gvir želi zabraniti Palestincima ulazak u Al-Aksu tokom ramazana’

Izraelski mediji tvrde da izraelski krajnje desničarski ministar za sigurnost Itamar Ben-Gvir ulaže napore da Palestincima zabrani ulazak u Al-Aksu tokom mjeseca ramazana.

Kako navodi izraelska televizija Channel 12, Ben-Gvir, koji je uzrokovao porast tenzija povremenim racijama u kompleks al-Aksa, zagovara odluku da se Palestincima zabrani ulazak u al-Aksu tokom predstojećeg ramazana, prenosi Anadolija.

Navodi se da se Ben-Gvir također zalaže za zabranu ulaska u džamiju al-Aksa Palestincima mlađim od 70 godina.

Krajnji desničar Ben-Gvir je tri puta upao u džamiju Al-Aksa nakon što je postao ministar sigurnosti, ali su ove postupke krajnje desničarskog ministra osudile mnoge zemlje, uključujući Sjedinjene Američke Države (SAD).

Glavni opozicioni lider Yair Lapid u izjavi od 5. januara kazao je da bi davanje upravljanja nad istočnom Jerusalemom/Al-Quds i al-Akse ministru Ben Gviru tokom ramazana zapalilo region,pišu Vijesti


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh