Svijet

Erdogan danas održava hitnu sjednicu zbog napada na bazu u Iraku

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan danas će održati hitnu sigurnosnu sjednicu u Istanbulu nakon smrti šestero turskih vojnika danas u napadu na njihovu bazu na sjeveru Iraka.

Tursko ministarstvo odbrane objavilo je kako je šestero turskih vojnika ubijeno te je sedmero povrijeđeno u sukobima sa teroristima koji su pokušali osvojiti bazu, smještenu u blizini grada Metine na sjeveru Iraka.

Bazu su napali članovi Kurdistanske radničke partije (PKK), smatranom terorističkom organizacijom u Turskoj, SAD-u i Evropskoj uniji. Kao odgovor na njen napad jučer navečer je izvedena vojna akcija,pišu Vijesti

Tursko predsjedništvo najavilo je sigurnosni sastanak pod predsjedanjem Erdogana za danas u 14:30 sati po lokalnom vremenu. Na skupu u palači Dolmabahce bit će prisutni i ministar vanjskih poslova, odbrane i unutrašnjih poslova.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh