Svijet

U borbama u Gazi ubijen sin izraelskog ministra

Ubijen je u kopnenim sukobima koji su trajali u regiji Jabalija, na sjeveru pojasa Gaze

Izraelska vojska objavila je da su još tri njena vojnika, uključujući i sina bivšeg načelnik Generalštaba Gadija Ajzenkota (Eiznkot), ubijeni u borbama u sjevernom pojasu Gaze, javlja Anadolu.

U saopćenju izraelske vojske navodi se da je Gal Meir Eisenkot (24), sin izraelskog ministra ratnog kabineta i bivšeg načelnika Generalštaba Eisenkota, ubijen u kopnenim sukobima koji su trajali u regiji Jabalija, na sjeveru pojasa Gaze.

Navedeno je također da je u sukobu na jugu pojasa Gaze smrtno stradao 34-godišnji major Džonathan Dejvid Deith (Jonathan David Deitch) te da su tri vojnika povrijeđena, od kojih dvojica teže. Na sjeveru Pojasa Gaze poginuo je 24-godišnji Maor Geršoni (Gershoni), visokorangirani rezervni vojnik.

Navedeno je da je broj poginulih izraelskih vojnika u kopnenim napadima na pojas Gaze porastao na 89, a ukupan broj poginulih vojnika od 7. oktobra na 416,piše Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh