Svijet

Netanyahu: Opkolili smo kuću prvog čovjeka Hamasa u Gazi

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu izjavio je da su izraelske snage “opkolile” kuću najvišeg vođe Hamasa Yahya Sinwara u Gazi, javlja Guardian.

Yahya Sinwara - Profimedia

“Jučer sam rekao da naše snage mogu stići bilo gdje u Pojasu Gaze. Danas okružuju Sinwarovu kuću. Njegova kuća možda nije njegova tvrđava i on može pobjeći, ali samo je pitanje vremena kada ćemo ga uhvatiti”, rekao je Netanyahu.

Sinwar je bio jedan od osnivača Hamasa i smatra se da je trenutno najmoćnija figura u toj organizaciji. Izraelski zvaničnici opisali su ga kao osobu koja je planirala napad 7. oktobra. Iako su vojni komandanti vjerovatno planirali detalje napada 7. oktobra, vjeruje se da je Sinwar potaknuo operaciju i da je bio uključen u gotovo sve aspekte.

Kako navodi Guardian, Sinwar se sada krije, i to vjerovatno u mreži tunela koje je Hamas izgradio ispod južne Gaze. prenosi N1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh