Svijet

Izraelski dužnosnik: Hamas će osloboditi 80 talaca

Izraelska Religijska cionistička stranka rekla je da se ne može složiti s predloženim sporazumom o oslobađanju nekih talaca koji su držani u Gazi

Hamas će osloboditi 80 talaca u okviru svog sporazuma o prekidu vatre s Izraelom, javlja Jerusalem Post pozivajući se na neimenovanog izraelskog dužnosnika.

Izraelska Religijska cionistička stranka, koju vodi ministar financija Bezalel Smotrich, rekla je da se ne može složiti s predloženim sporazumom o oslobađanju nekih talaca koji su držani u Gazi.

U saopćenju, stranka je opisala dogovor kao “loš za sigurnost Izraela, loš za taoce i za vojnike IDF-a”, izvijestio je Times of Israel.

Rečeno je da će sporazum “napustiti” neke od talaca na nepoznato vremensko razdoblje, “podići cijenu” za njihovo oslobađanje i dati Hamasu priliku da se reorganizira.

Jedini način da se vrate svi taoci “je nastavak neprekidnog vojnog pritiska na Hamas do potpune pobjede”, navodi se, dodajući:

– Vjerski cionizam će se snažno zalagati za nastavak rata do potpunog uništenja Hamasa, povratka svih talaca i eliminacije prijetnje koju je Gaza predstavljala građanima Izraela.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh