Svijet

Sin izraelskog premijera kritikovao IDF, oni mu žestoko uzvratili: “Bolje bi bilo da si šutioo”

“Era vašeg zlonamjernog uticaja je završena”, navodi se u objavi

Sin izraelskog premijera Benjamina Netanijahua kritikovao je u objavama na Telegram kanalu Izraelske odbrambene snage (IDF), sudove i medije, što se prema pisanju Jerusalem posta poklopilo sa konferencijom za štampu njegovog oca u subotu.

U jednom postu je tvrdio da su odluke koje je donio Visoki sud pravde dovele do promena u pravilima angažovanja IDF-a na granici sa Gazom, omogućavajući Hamasu da priđe graničnoj ogradi.

Zatim je podelio postove u kojima je okrivio IDF za neuspeh 7. oktobra, kada je Hamas masakrirao 1.200 Izraelaca i stotine njih uzeli za taoce, prenosi Jerusalem post.

U jednoj od objava navodi se da su osmatračnice na granici sa Gazom upozoravale na provokacije Hamasa, ali je viši komandant zapretio da će im se suditi „ako nastave da uznemiravaju”.

U narednim objavama, Jair Netanjahu je naglasio da je bezbednosni sektor bio taj koji je insistirao na slanju dizel goriva u pojas Gaze.

Kako prenosi izraelski list, rezervisti IDF-a su mu poručili da je završena “era zlonamjernog uticaja”.

„Morate pogledati činjenice: arogancija pripada vama, dok neprozirnost i krivica pripadaju vašem ocu. Era vašeg zlonamernog uticaja je završena”, navodi se u objavi.

Takođe se dodaje da su IDF ujedinjene sa muškarcima i ženama koji, kako se navodi, rizikuju svoje živote “da bi zaštitili našu zemlju iz koje ste pobegli”.

“Razumemo frustracije i želje vašeg oca; cela nacija razume. Međutim, u večeri kada smo oplakivali gubitak osam vojnika , bolje bi bilo da si šutio“, poručili su rezervisti IDF-a.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh