Svijet

Prva dama Jill Biden testirana pozitivna na COVID-19

Prva dama Sjedinjenih Država Jill Biden testirana je pozitivno na COVID-19 i ima blage simptome, dok je predsjednik Joe Biden bio negativan na testu na virus, objavila je Bijela kuća u ponedjeljak navečer.

Jill Biden - reuters

Bidenova 72-godišnja supruga posljednji put je imala COVID u augustu prošle godine, dok je predsjednik, koji sada ima 80 godina, posljednji put bio pozitivan u julu 2022., pišu Vijesti.

– Večeras je prva dama bila pozitivna na COVID-19. Ona će ostati u njihovoj kući u Rehoboth Beachu, u Delawareu – izjavila je njena direktorica komunikacija Elizabeth Alexander u saopćenju za javnost.

Biden se vratio sam iz Delawarea u ponedjeljak navečer.

– Nakon pozitivnog testa prve dame na COVID-19, predsjedniku Bidenu je večeras urađen COVID test. Predsjednik je bio negativan. Ove će se sedmice on redovno testirati i pratiti simptome – saopćila je Bijela kuća, prenosi Reuters.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh