Svijet

Biden otkazao sve obaveze zbog zdravstvenih problema: Poznato o čemu se radi

Amerićki predsjednik Joe Biden otkazao je danas sve planirane obveze zbog drugog liječenja korijenskog kanala u dva dana, nakon što je rekao da pati od zubobolje, objavila je Bijela kuća.

Biden je jučer rekao da osjeća bol u zubima, zbog čega je taj dan morao otići na pregled te se podvrgnuti liječenju korijenskog kanala, prema pismu njegovog ljekara koje je poslano medijima.

“Predsjednik je dobro podnio zahvat. Nije bilo komplikacija”, napisao je ljekar Kevin O’Connor.

Nakon što je i ovog jutra osjetio bol, za što je O’Connor rekao da je bilo očekivano, Bidenov ljekarski tim je namjeravao završiti liječenje predsjednikovog korijenskog kanala u Bijeloj kući.

Ne očekuje se da će Biden biti anesteziran i neće biti nužno da tiokom zahvata prenese svoje ovlasti na potpredsjednicu Kamalu Harris prema 25. amandmanu američkog Ustava, rekao je dužnosnik Bijele kuće.

Bijela kuća je danas otkazala Bidenovo učestvovanje na događaju u čast univerzitetskih sportaša, a umjesto njega nazočila je Harris. Također su otkazani prijem za diplomate i Bidenov sastanak s čelnikom NATO-a Jensom Stoltenbergom. Ta dva događaja prebačena su na sutra.

Osamdesetogodišnji Biden je najstarija osoba koja je ikada bila predsjednik Sjedinjenih Američkih Država. Njegova dob i zdravlje su središnja tema birača s obzirom na to da se na predsjedničkim izborima sljedeće godine namjerava kandidirati za drugi četverogodišnji mandat. prenosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh