Svijet

Američka vojska objavila snimak udara ruskog aviona u američki dron (VIDEO)

Evropska komanda američke vojske objavila je u utorak snimak susreta američkog drona za nadzor i ruskog borbenog aviona koji se odigrao iznad Crnog mora.

Video prikazuje kritične trenutke sukoba u vazduhu, za koji je Pentagon rekao da je trajao 30-40 minuta.

Zatim je prikazan ruski borbeni avion Suhoj SU-27 kako se približava. Kako se približava, ruski lovac baca gorivo dok presreće američki dron.

U drugom dijelu snimka, ruski mlaznjak još jednom prolazi. Kako se približava, opet izbacuje gorivo.

Video s drona je zatim prekinut dok se ruski borbeni avion sudara sa MQ-9 Reaper, oštetivši propeler i na kraju prisilivši SAD da obore dron u Crnom moru. Rusija je negirala da je došlo do sudara.

Koordinator za komunikacije Vijeća za nacionalnu sigurnost John Kirby rekao je u srijedu za “CNN This Morning” da dron nije pronađen i da “nije siguran” da će ga SAD moći povratiti.

Moskva je jasno stavila do znanja da će pokušati da izvuče olupinu drona, a dva zvaničnika su u srijedu za CNN izjavila da je Rusija stigla do mjesta pada MQ-9 u Crnom moru.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh