Svijet

Britanci: Ovaj dio Bahmuta postao je zona ubijanja

BRITANSKO ministarstvo obrane objavilo je novo izvješće o ratu u Ukrajini. Danas je tema Bahmut, grad u kojem se još od osmog mjeseca vode žestoke borbe.

U Bahmutu u ime Rusije ratuje plaćenička skupina Wagner. Iako posljednjih dana stižu podaci o problemima na relaciji ruska vojska – Wagner, kao i o postepenom mijenjanju vagnerovaca regularnim vojnicima, trupe Jevgenija Prigožina i dalje ostaju udarna napadačka sila u Bahmutu.

“Tijekom posljednja četiri dana snage Wagnerove skupine preuzele su kontrolu nad većim dijelom istočnog dijela grada Bahmuta u Donbasu. U središtu grada rijeka Bahmutka sada označava liniju bojišnice”, pišu Britanci.

Otvoreni teren usred grada postao je zona ubijanja
Ukrajinske snage drže zapadni dio grada i srušile su ključne mostove preko rijeke, koja teče sjever-jug kroz pojas otvorenog terena širine 200-800 metara, između izgrađenih područja, opisuju Britanci.

Budući da ukrajinske jedinice mogu pucati iz utvrđenih zgrada na zapadu, ovo je područje postalo zona ubijanja, što vjerojatno čini veliki izazov za Wagnerove snage koje pokušavaju nastaviti svoj frontalni napad prema zapadu, opisuju Britanci.

Međutim, ukrajinske snage i njihove linije opskrbe na zapadu ostaju ranjive na kontinuirane ruske pokušaje da zaobiđu branitelje sa sjevera i juga, zaključuju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh