Svijet

Zelenski: 2023. bit će ključna za Ukrajinu

Usvom večernjem obraćanju, ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski kazao je kako je iduća godina ”ključna za Ukrajinu”, i to dok se zemlja ”priprema svoju obranu i sigurnosne snage unatoč ruskoj agresiji”.

”To je oslobađanje naše zemlje od neprijatelja, kao i obnova Ukrajine, povratak naših ljudi kući, daljnje približavanje naše države ključnim partnerima, otvaranje novih mogućnosti za Ukrajinu u svijetu – sve su to zadaci za blisku budućnost. I ne samo za državu, nego i za svakoga od nas. Uskoro ću iznijeti svoje viđenje provedbe ovih zadataka u godišnjoj poruci Vrhovnoj radi o vanjskoj i unutarnjoj situaciji Ukrajine. Želim da ova Poruka ne bude izvješće, nego naš razgovor o nadolazećoj godini”, naveo je Zelenski te se na kraju svima zahvalio, prenosi Večernji.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh