Svijet

U sirijskoj Palmiri pronađena masovna grobnica žrtava ISIL-a

Sirijske vlasti pronašle su masovnu grobnicu u drevnom gradu Palmira sa tijelima žrtava “Islamske države” koja je tu oblast pod svojom kontrolom držala prije nekoliko godina, javili su sirijski mediji.

Palmira - AFP

Prema izvještaju sirijske novinske agencije SANA, masovna grobnica otkrivena je nedaleko od rimskog amfiteatra iz Drugog vijeka naše ere. Agencija navodi da je u grobnici zakopano 12 tijela i da su prebačeni u mrtvačnicu radi identifikacije.

Palmira se nalazi na listi Svjetskog naslijeđa UNESCO i nekada je povezivala Persiju, Indiju, Kinu sa Rimskim carstvom i Sredozemnim morem.

Militanti „Islamske države“ to područje su držali pod svojom kontrolom u dva navrata između 2015. godine i 2016. godine gdje su ubili veliki broj ljudi. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh