Svijet

Zelensky pozvao Putina: Sjednimo za pregovarački sto da zaustavimo smrt

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij pozvao je predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina da sjedne za pregovarački stol kako bi zaustavio smrtne slučajeve.

Volodimir Zelenski (Zelensky) - Screenshot

Odgovarajući apel iznio je tokom svog obraćanja u petak, javlja Ukrinform.

“Želim se još jednom obratiti predsjedniku Ruske Federacije. Borbe se vode diljem Ukrajine. Sjednimo za pregovarački stol kako bismo zaustavili pogibije i smrt”, rekao je Zelenski.

Zelenskij se prethodno rano jutros se još jednom obratio Zapadu i zamolio za pomoć.

“Jutros branimo našu državu sami. Baš kao i jučer, najmoćnije države svijeta gledaju iz daleka”, rekao je Zelenskij u obraćanju naciji rano jutros.

Zelenskij rekao je da je Rusija nastavila s raketnim napadima, u četiri sata ujutro, ali i da su ruske trupe zaustavljene u napredovanju u većini pravaca.

U televizijskom govoru Zelenskij je izjavio da su ruski udari bili usmjereni i na vojne i na civilne ciljeve. U četiri sata ujutro sirene su se oglasile u Kijevu i u gradu Lavovu. prneosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh