Svijet

Zelenski: Tražimo diplomatska rješenja, ali spremni smo na sve

Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski rekao je da njegova vlada razumije rizike kojima prijeti Rusija te surađuje s međunarodnim partnerima kako bi sukob riješila diplomatskim putem.

Vladimir Zelenski - Tanjug

“Vlada je svjesna rizika eskalacije kojima prijeti Rusija te se sprema za svaki mogući razvoj događaja. Konstantno smo u konzultacijama s našim međunarodnim partnerima kako bi ovaj sukob riješili političkim i diplomatskim putem”, rekao je Zelenskij u južnoj regiji Kerson blizu Krima, gdje je prisustvovao vojnim vježbama.

Dodao je kako njegova vlada “razumije sve rizike” te “prima informacije iz različitih izvora, uključujući vlastite obavještajne službe i obavještajne službe zemalja partnera”.

“No, u svakom trenutku može biti iznenađenja. Moramo se osloniti na vlastite snage. Svjesni smo da se takve stvari mogu dogoditi bez upozorenja. I zato je najvažnije da budemo spremni na sve”, rekao je. prenosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh