Svijet

Rusija spremna Sjevernoj Koreji poslati vakcine protiv COVID-19

Rusija je predložila da pošalje vakcine Sjevernoj Koreji, koja je zatvorila granice zbog pandemije koronavirusa (COVID-19) i koja se istovremeno suočava s opasnošću od gladi, prenosi Anadolu Agency (AA).

Vakacina - Ilustracija / N1

Prema portalu “Nknews.org”, ruski ministar vanjskih poslova Sergey Lavrov novinarima je kazao da je osoblje ruske ambasade u kontaktu s predstavnicima Sjeverne Koreje.

“Mnogo puta smo kazali da smo spremni pomoći ako je potrebno. To se naravno odnosi i na vakcine i medicinske potrepštine” rekao je Lavrov.

Podsjetio je da se Sjeverna Koreja od početka pandemije potpuno izolirala od vanjskog svijeta kako bi spriječila širenje COVID-19.

Ruska ambasada u Pyongyangu u aprilu je upozorila da će biti nemoguće živjeti u Sjevernoj Koreji pod tako strogim ograničenjima.

Ambasada je tada posebno skrenula pažnju na nedostatak medicinske opreme.

Ujedinjene nacije su u jučer objavile da je ove godine u Sjevernoj Koreji nedostajalo oko 860.000 tona hrane.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh