Svijet

Biden sastankom s Johnsonom započeo evropsku turneju

Američki predsjednik Joe Biden sastao se danas sa britanskim premijerom Borisom Johnsonom u Cornwallu, oblasti na jugozapadu Velike Britanije koja će biti domaćin ovogodišnjeg Samita G7, javlja Anadolu Agency (AA).

Biden sastankom s Johnsonom započeo evropsku turneju - Twitter

Biden je danas započeo svoju prvu posjetu Evropi, na turneji koja će trajati sedam dana. Prvog dana putovanja susreo se s premijerom Johnsonom u Cornwallu, a tri dana kasnije će se sastati i s britanskom kraljicom Elizabethom II.

Američki predsjednik Biden će 14. juna iz Londona otputovati u Brisel na samit lidera NATO-a. Biden bi se tokom NATO samita trebao sastati i s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom. Ovo će biti prvi susret licem u lice otkako je Biden imenovan za predsjednika, a očekuje se da će biti razgovarano o nizu bilateralnih i regionalnih pitanja. Dan kasnije će prisustvovati i samitu lidera SAD-a i Evropske unije.

Biden će 16. juna otputovati u švicarsku Ženevu, gdje će se sastati s ruskim kolegom Vladimirom Putinom, a potom i s najvišim švicarskim zvaničnicima.

Biden sastankom s Johnsonom započeo evropsku turneju – Anadolija


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh