Svijet

Joe Biden: SAD će donirati 500 miliona doza vakcine Pfizer zemljama s niskim i srednjim prihodima

Američki predsjednik Joe Biden najavio je da će njegova zemlja kupiti 500 miliona doza vakcine Pfizer/BioNTech protiv COVID-19 te ih donirati u gotovo 100 zemalja s niskim i srednjim prihodima, javlja Anadolu Agency (AA).

Joe Biden - Screenshot

U svom obraćanju u Cornwallu, oblasti na jugozapadu Velike Britanije koja će sutra biti domaćin ovogodišnjeg Samita G7, Biden je podijelio informacije o američkim globalnim naporima u nabavci vakcine protiv koronavirusa.

Navodeći da je SAD u borbi protiv COVID-19 zabilježio 600.000 žrtava, Biden je rekao: “Znamo šta je tragedija, na isti način znamo šta je i oporavak. Šezdeset četiri posto odraslih u SAD-u sada je primilo najmanje jednu dozu vakcine“.

Biden je rekao da da SAD neće biti siguran dok se epidemija nastavlja u drugim dijelovima svijeta

SAD će kupiti 500 miliona doza vakcine Pfizer i donirati ga otprilike 100 zemljama s niskim i srednjim prihodima“, obećao je američki predsjednik.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh