Svijet

Turska: Od večeras potpuni lockdown, evo i do kad će trajati

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije širom Turske je u 19 sati po lokalnom vremenu stupilo na snagu potpuno zatvaranje, koje će trajati do ponedjeljka, 17. maja.

Istanbul - Bosphoruscruise.com

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan je nakon sastanka kabineta početkom sedmice podijelio detalje koji se tiču uvođenja novih mjera u Turskoj u borbi protiv koronavirusa.

Tako je odlučeno da mjera potpunog zatvaranje traje od danas, 19 sati, pa do ponedjeljka, 17. maja, do 5 sati.

Između ostalog, u okviru novih epidemioloških mjera međugradska putovanja moguća su samo uz dozvolu, a vozila međugradskog prevoza samo uz 50 posto kapaciteta.

Izuzev organizacija koje su izuzete u odlukama Ministarstva unutrašnjih poslova, svi poslovni subjekti će obustaviti poslovanje.

Obustavljena je nastava licem u lice u svim školskim ustanovama, a svi ispiti su odgođeni. Lanci marketa bit će zatvoreni nedjeljom, a ostalim danima nastavit će raditi samo u određeno vrijeme, piše “Radio Sarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh