Svijet

“Uvijek je bio nježan” – Pas ubio bebu dok su se igrali, roditelji poslije tragedije odlukom šokirali sve

Argentinska doga ščepala je devojčicu dok je drijemala u sobi.

Beba - Newsflash/Facebook printscreen/FlorentiaMendozaPeriano

Mikaela Rufinja Mendoza, djevojčica stara 17 mjeseci, ubijena je u kući kada ju je prilikom igre za vrat iznenada ščepala argentinska doga.

Beba iz argentinskog grada Rivadavije nije imala nikakve šanse. Dok je majka dotrčala do nje, pas ju je nemilosrdno vukao po podu. Majka je uspjela da nekako razdvoji dogu od djeteta koje je ležalo u krvi. Pozvala je hitnu pomoć koja je bebu odvela u bolnicu gdje je u toku noći preminula od fatalnih rana na vratu.

Šokirani roditelji imali su tokom večeri žustru raspravu sa policijom koja je zahtjevala da se trogodišnji pas hitno uspava. Nisu htjeli da čuju za to i branili su ljubimca kako su znali i umijeli iako im je ubio dijete.

“Uvijek je bio nježan prema njoj. Još od prvog dana pazio ju je i stalno se igrao s njom. Mora da je osjetio neki miris na njenoj koži. Nekako je bio isprovociran, ne vidim zašto bi je napao“, uporno je psa branila Florencija Mendoza, majka nastradale djevojčice.

Ipak, već narednog dana policija je ponovo došla njima na vrata s nalogom da se pas hitno vodi iz kuće. Florenciju i njenog muža Antonija svakako čekaju drastične kazne i ko zna šta još jer je u ovom djelu Argentine zabranjeno držati u kući opasne rase pasa, u koju spada argentinska doga, zajedno sa djecom mlađom od 16 godina.

U nekoliko zemalja svijeta poput Ukrajine, Australije i Novog Zelanda argentinska doga generalno je kao rasa psa zabranjena za držanje.

Što se Florencije i Antonija tiče, oni su uvijek kao par imali neku od opasnih rasa pasa u kući, dakle i prije dobijanja djeteta.

Na društvenim mrežama bili su aktivni u borbi za zaštitu pasa i nemali broj puta učestvovali su u protestima u kojima se traže drakonske kazne za ljude nehumano postupaju prema životinjama, piše “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh