Svijet

Slijede najgori dani pred SAD u borbi protiv virusa

Vodeći američki imunolog Anthony Fauci izrazio je danas zabrinutost da su možda najgori dani pred SAD u borbi protiv virusa korona.

Anthony Fauci - Zena.blic.rs

On se istovremeno složio sa izabranim predsjednikom Joe Bidenom koji je rekao da predstoje “najmračniji dani” u borbi protiv virusa korona.

Razlog zašto smo kolege i ja zabrinuti jeste taj što je moguće da ćemo vidjeti skok u broju oboljelih kada se završe novogodišnji praznici, i, kao što sam opisao, to bi mogao da bude skok za skokom. Ako pogledate trend koji smo imali krajem jeseni i početkom zime, djeluje zaista problematično“, poručio je Fauci.

On je dodao da je SAD u “kritičnom trenutku“.

Zato djelim zabrinutost izabranog predsjednika Bajdena da će narednih nekoliko nedjelja zapravo situacija biti još gora“, dodao je Fauci, prenosi “Tanjug”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh