Svijet

“Svi muškarci koji neće da nose masku pate od jedne pogrešne ideje, primjer Donalda Trumpa je idealan dokaz”

Veliki broj muškaraca zarobljen je u jednom mjehuru, punom neistine, zbog koga ugrožavaju sebe i druge.

Donald Trump - Profimedia

Tako primijećuje kolumnistkinja “Njujork Tajmsa”, Anand Giridaradas, čiji je osvrt o muškarcima koji ne nose zaštitne maske veoma zapažen. U svojoj kolumni, ona tvrdi da ti muškarci koji odbijaju da nose masku, a čiji je broj ogroman, “pate od ideje da su nedodirljivi i nepovrijedivi”. Njenu kolumnu prenosimo u nastavku.

Postoji vrlo dominantan soj muškaraca koji je uveren da bi nošenjem maske svima pokazali svoju ranjivost. Da bi to izbjegli, radije se izlažu riziku od smrti.

Kada je Donald Tramp hospitalizovan na tri dana zbog infekcije kovidom, prvo što je nakon toga uradio je da je kročio na balkon i strgao masku sa lica kako bi pozdravio svoje pristalice. Time je poslao jasnu poruku: Bio je u ratu sa nemilosrdnim neprijateljem i izašao iz toga čitav.

“Bolje sam, a možda sam stekao i imunitet. Ne znam, ali u svakom slučaju, ne dozvolite da vam to dominira životima”, poručio je kasnije tog dana u snimku, minimizirajući opasnost od virusa koji je do sada ubio više od 220.000 Amerikanaca.

Istog tog dana je Džo Bajden okačio snimak sebe na Tviteru kako nosi masku. Voditelj Foks televizije, Tomi Lahren, predložio mu je posprdno da “uz to ponese i torbicu”. Poruka je bila jasna – nijedan snažan, moćan mušarac koji drži do sebe ne bi nosio masku.

Jedno istraživanje iz 2016. godine koje je sprovela Los Alamos nacionalna laboratorija pokazalo je da je manja šansa da će muškarci usvojiti zaštitne mehanizme, poput pranja ruku, fizičkog distanciranja i nošenja maski. Otkada je počela pandemija, više studija bavilo se ovim pitanjem i sve su došle do istog zaključka – muškarci češće odbijaju da nose zaštitnu opremu.

Međutim, upravo odbijanje Donalda Trampa da nosi masku otkriva njegovu slabost – on je suštinski slab čovjek koji je oduvijek želio da bude moćan i jak – ovo što sada pokazuje je samo ideja jednog slabog muškarca o tome kako izgleda i ponaša se moćan muškarac – zaključuje na kraju Anand Giridaradas, prenosi “Žena“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh