Svijet

Ursula von der Leyen / Potrebno je obnoviti odnose EU i Amerike nakon Bidenove pobjede

Von der Leyen je čestitala Bidenu na pobjedi, ali nije spomenula odlazećeg predsjednika Donalda Trumpa.

Ursula von der Leyen - Screenshot

Obnova odnosa između Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država potrebna je nakon izborne pobjede Joe Bidena na američkim predsjedničkim izborima, izjavila je danas predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen.

Naš savez temelji se na zajedničkim vrijednostima i historiji. Na zajedničkom uvjerenju u zajedničkom radu na izgradnji jačeg, mirnijeg i prosperitetnijeg svijeta – rekla je u govoru ambasadorima EU širom svijeta.

Ti će ciljevi uvijek postojati. Ali u promjenjivom globalnom krajoliku, vjerujem da je vrijeme za novu transatlantsku agendu primjerenu današnjem svijetu – kazala je.

Von der Leyen je čestitala Bidenu na pobjedi, ali nije spomenula odlazećeg predsjednika Donalda Trumpa, prenose “Vijesti“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh