Svijet

Azerbejdžanske snage odbile pokušaj armenske vojske da ponovo okupiraju oslobođena naselja

Iako je u subotu na snagu stupilo primirje, armenske snage su i sinoć pokušale izvesti napade u više azerbejdžanskih regija, a azerbejdžanske snage su uspješnim odgovorom spriječile te pokušaje i nanijele nove gubitke armenskim snagama

Uprkos proglašenom primirju, armenske snage su u više navrata pokušale izvesti nove napade na teritorij Azerbejdžana, što je azerbejdžanska vojska spriječila, javlja Anadolu Agency (AA).

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopćilo je jutros da su armenske snage protekle noći pokušale izvesti napade i ponovo okupirati više mjesta koja su azerbejdžanske snage prethodnih dana oslobodile u regijama Agdere, Agdam, Fuzuli i Jebrail.

U saopćenju se navodi da su azerbejdžanske snage tokom sprečavanja armenskih napada neutralizirale armenski tenk T-72, tri raketna sistema Grad i više pripadnika armenske vojske.

Iz Bakua su također izvijestili da su armenske snage napustile neke položaje u blizini gradića Hadruda i da su pri bijegu ostavile oklopna vozila.

Iz Ministarstva odbrane Azerbejdžana su kazali da su azerbejdžanske snage u velikoj prednosti na svim frontovima u Nagorno- Karabahu.

Armenske snage su nastavile izvoditi i napade na civilna naselja. Takvi napadi izvedeni su u mjestima Agdam, Terter i Goranboy.

Delegacije Armenije i Azerbejdžana su u Moskvi postigle dogovor o primirju koje je na snagu stupilo u subotu u podne. Cilj humanitarnog prekida vatre je vršenje razmjene zarobljenika i tijela poginulih vojnika.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh