Svijet

Kim Jong-un poželio Trumpu da se što prije oporavi

Predsjednik Sjeverne Koreje Kim Jong-un poželio je američkom predsjedniku Donaldu Trumpu da se što prije oporavi od zaraze koronavirusom.

Kim Jong-un u Vijetnamu - Twitter

Kim Jong-un se tako pridružio političkim liderima zemalja koji su uputili podršku američkom predsjedniku nakon što je objavljeno da je pozitivan na COVID-19.

Uputio je tople pozdrave Trumpu i njegovoj supruzi Melaniji, te izrazio nadu da će se što prije oporaviti od zaraze koronavirusom, objavili su sjevernokorejski mediji, prenosi “Klix“.

Iako susret Trumpa i Kim Jong-una 2018. u Singapuru nije donio željene rezultate kad je riječ o denuklearizaciji korejskog poluostrva, dvojica čelnika su nastavili razmjenjivati pisma.

Nakon što je hospitalizovan u vojnoj bolnici, Trump je dobio dozu lijeka Remdesivir, objavio je predsjednikov ljekar Sean Conley, dodavši da predsjedniku SAD-a “ide dobro”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh