Svijet

Dobio 100.000 dolara napojnica nakon što je odbio da usluži gošću bez maske

Lenin je samo odrađivao svoju smjenu, nije ni slutio šta će se dogoditi

Maska - Ilustracija / INZ

Radnik jednog kafića u San Dijegu kojeg je mušterija javno prozvala jer ju je zamolio da stavi masku na lice, dobio je gotovo 100.000 dolara bakšiša nakon što je video u kojem je iskritikovan postao viralan.

Lenin Gutjerez (24) odrađivao je svoju smenu u kafiću sve dok u lokal nije ušla žena bez maske.

Gutjerez ju je pitao da li ima masku za lice, ali pre nego što je stigao da joj pokaže smernicama njegove kompanije prema kojima se od kupaca zahteva da nose maske žena ga je napala, a nakon toga i uslikala. Umesto svog cilja mušterijina objava izazvala je, za nju sigurno, neočekivane reakcije.

Mnogi ljudi su pružili podršku Gutjerezu na društvenim mrežama, a neki su rekli i da bi voleli da posete kafić u kojem radi i da mu daju specijalnu napojnicu.

Među onima koje je objava pogodila bio je i Met Kovan, 26-godišnjak koji Gutjereza ne poznaje lično, ali ga je uznemirilo to što je konobar “maltretiran zbog toga što je uradio ispravnu stvar”.

Tako je odlučio da pokrene fond za uplate koji je nazvao “Napojnice za Lenina” kako bi svima koji su želeli da časte Gutjereza pružio šansu da to virtuelno urade, prenosi srbijadanas.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh