Svijet

Govorila ljudima da ostanu kod kuće, a onda sama prekršila pravila: Pokrenuta istraga protiv gradonačelnice

U izvinjenju upućenom javnosti zbog kršenja naredbe, gradonačelnica je izjavila da je riječ o “pogrešnoj procjeni”.

Policija - Ilustracija / Tanjug

Protiv gradonačelnice Bomonta, grada u američkoj saveznoj državi Teksas, pokrenuta je istraga zbog toga što je, suprotno naredbi o obaveznom ostanku kod kuće zbog pandemije korona virusa, početkom ove sedmice posjetila jedan manikir salon, što je i prikazano na fotografiji objavljenoj na društvenim mrežama, piše “Tanjug”.

Gradonačelnica Beki Ejmis i vlasnica salona izjavile su da se nije radilo o posjeti radi uobičajenog sređivanja noktiju, već da je Ejmisova samo željela da acetonom skine vještačke nokte kako bi spriječila infekciju, prenosi “CNN”.

Gradonačelnica je rekla da je zbog vještačkih noktiju trpjela bolove i da je u trenutno zatvoreni salon zapravo pošla da bi, pred vratima tog objekta, preuzela rastvor pomoću kojeg bi nokte potom skinula kod kuće.

Kako Ejmisova tvrdi, vlasnica ju je, želeći da joj pokaže postupak, pozvala da ipak uđe u salon na samo nekoliko minuta, a sve vrijeme u objektu su bile jedino njih dvije, stojeći na sigurnoj međusobnoj razdaljini i noseći zaštitne maske.

U izvinjenju upućenom javnosti zbog kršenja naredbe, gradonačelnica je izjavila da je riječ o “pogrešnoj procjeni”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh