Svijet

Oporavio se posljednji teško oboljeli pacijent iz Wuhana koji je bio zaražen koronavirusom

Kineske vlasti su potvrdile da se oporavio i posljednji teško oboljeli pacijent iz Wuhana koji je bio zaražen smrtonosnim koronavirusom.

Wuhan - Businessinsider.com

Koronavirus je prvobitno otkriven u Wuhanu, a cijela provincija Hubei je vodila veliku bitku protiv zaraze. Ipak, sada je i posljednji teško oboljeli pacijent napustio bolnicu nakon što se potpuno oporavio, prenosi “Klix“.

Ovu informaciju je za novinsku agenciju “Xinhua” potvrdio glasnogovornik Kineske nacionalne komisije za zdravstvo.

U provinciji Hubei ima 47 zaraženih koronavirusom, a jedna osoba je u teškom stanju. Novih i sumnjivih slučajeva zaraze u provinciji nema oko tri sedmice. Inače, broj teških slučajeva u Kini je pao ispod 60.

Wuhan je bio u karantinu 10 sedmica između januara i aprila, ali to nije spriječilo virus da širom svijeta usmrti više od 190.000 ljudi, piše “Russia Today”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh