Svijet

Zaražena preko kese iz prodavnice: Očajna žena poštovala sva pravila karantina, pa se ipak razbolila

Žena iz Šarlote u Sjevernoj Karolini nije napustila svoju kuću više od tri sedmice, ali je bila pozitivna na COVID-19 krajem četvrtka.

Žena - YouTube

“Apsolutno sam prestravljena”, rekla je Rejčel Brumert, koja već ima autoimuni poremećaj.

Uz veći rizik od komplikacija zbog osnovnog stanja, Brumert je rekla da je slušala zdravstvene stručnjake. Osim odlaska u apoteku prije više od tri sedmice, ni jednom nije napustila kuću, piše Alo.

“Stvarno sam mislila da sve radim kako treba”, rekla je.

Brumert je rekla da su pored farmaceuta i njenog supruga, koji prodaje namirnice, ali privremeno živi u odvojenoj prostoriji, jedina druga osoba s kojom je u kontaktu je žena koja je dobrovoljno dostavljala namirnice na pragu. Brumert je rekla da je žena kasnije bila pozitivno testirana na COVID-19.

“Jedva da sam imala kontakt“, rekla je. “Nisam je ni dodirnula.”

Bez obzira na izvor zaraze u njenom slučaju, Brumert zna da je njena dijagnoza samo još jedan podsjetnik da je COVID-19 lako dobiti i često je teško ući u trag.

„Nikada ranije nisam imala ništa slično“, rekla je. „Imala sam grip. Ovo nije grip. Sve je to kao čudovište.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh