Svijet

Koronavirus u Indoneziji: U martu umrlo 19 doktora

Najmanje 19 ljekara u Indoneziji, od kojih su neki liječili pacijente zaražene koronavirusom, umrlo je u martu, objavilo je u ponedjeljak Udruženje ljekara Indonezije (IDI), javlja Anadolu Agency (AA).

Koronavirus - RTV

Neki od ljekara koji su preminuli su bili pozitivni na koronavirus, dok i za ostale postoji takva mogućnost jer su pokazivali simptome.

Halik Malik, portparol IDI-ja za AA je rekao da će uskoro biti poznato i više podataka u vezi sa ovim slučajevima.

“Ove podatke o umrlim ljekarima smo prikupili na osnovu izvještaja naših kolega. Neki od ljekara su navodno zaraženi dok su liječili pacijente inficirane koronavirusom”, kazao je Malik.

Osim toga, najmanje šest stomatologa je preminulo od posljedica zaraze koronavirusom.

Malik je apelovao na vlasti svoje zemlje da ulože mnogo veće napore kako bi medicinski radnici imali svu potrebnu zaštitnu opremu prilikom liječenja pacijenata zaraženih virusom.

U Indoneziji je do sada koronavirusom zaražena 2.491 osoba, dok je preminulo 209.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh