Svijet

Novi slučajevi korona virusa u Španiji, Britaniji i Švedskoj

Virus se uglavnom proširio sa sjevera Italije gdje je žarište u Evropi.

No image - Haber.ba

U Španjolskoj je u subotu zabilježen 50. slučaj koronavirusa no španjolsko ministarstvo zdravstva je saopštilo kako ‘nema velike transmisije na nacionalnoj razini’ pa u zemlji neće biti otkazan niti jedan masovni događaj, piše “Hina”.

U Španjolskoj je s petka na subotu bilo registrirano 17 novih slučajeva koronavirusa čime je ukupni broj dosegnuo 50. Virus se uglavnom proširio sa sjevera Italije gdje je žarište u Evropi.

Španjolsko ministarstvo zdravstva objavilo je u subotu podatak prema kojem je zabilježeno 10 slučajeva u Madridu, 13 u Valenciji, 8 u Andaluziji, 6 na Kanarskim otocima, 6 u Kataloniji, 3 u Baskiji i po 2 na Balearskim otocima te pokrajini Castilla i Leon.

Britanija je u subotu izvijestila da je broj zaraženih porastao na 23, nakon što su testiranja pokazala da su još tri pacijenta pozitivna na virus, prenio je “Reuters”.

U Britaniji je testirano ukupno 10.483 ljudi od kojih je 23 pozitivno.

Švedska je u subotu zabilježila svoj 12. slučaj zaraze koronavirusom, prenijela je njemačka novinska agencija “dpa”. Radi se o osobi iz Goeteborga koja je boravila u Iranu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh