Svijet

SAD oprezne sa Srbijom: “Vučić priča jedno, a Brnabić nešto sasvim drugo”

“Na Balkanu ništa nije lako ni jednostavno, SAD treba da budu strpljive sa Kosovom i oprezne sa Srbijom, da sarađuju sa Evropom u vezi sa pitanjem Kosova i da ne budu “kartografi””, savjeti su koje su stručnjaci konzervativne fondacije “Heritidž”, bliske administraciji SAD, uputili novom izaslaniku za Srbiju i Kosovo Richardu Grenelu.

Luke Coffey - VOAnews.com

Jedan od autora tog dokumenta Luke Coffey za “Glas Amerike” kaže da ne vjeruje da će Grenel uspjeti da brzo riješi pitanje Kosova.

“SAD treba da budu oprezne sa Beogradom “predsjednik priča jedno, a premijerka drugo – za evropsku publiku””, dodao je Coffey.

Više pogledajte u priloženom videu:


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh