Svijet

Tropska oluja Barry ide prema New Orleansu, situacija je izrazito opasna

Iz Meksičkog zaljeva prema već poplavljenom New Orleansu krenula je tropska oluja Barry, gdje će udariti kasno u petak ili rano u subotu ujutro. Američka državna meteorološka agencija NWS je situaciju proglasila izrazito opasnom.

No image - Haber.ba

Ukoliko dostigne brzinu od 119 kilometara na sat, tropska oluja će se pretvoriti u uragan. Za sada drži status tropske oluje jer se kreće brzinom od 64 kilometra na sat, saznaje “Klix“.

Oluja se kreće izrazito sporo i trenutno je udaljena oko 150 kilometara od Mississippija, a velike kiše i dizanje vode mogle bi ugroziti New Orleans.

U petak i subotu se očekuje između 25 i 50 centimetara kiše po kvadratnom metru od Meksičkog zaljeva , istočnog Teksasa do New Orleansa i obale Louisiane. Očekuje se da će sva ova područja biti natopljena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh