Svijet

Pogledajte kako je iranska vojska “hakirala” i spustila američki dron u Iraku!

Na internetu se pojavio snimak na kojem iranska vojska presreta i spušta američki dron u Iraku, nakon čega Amerikanci uništavaju bespilotnu letjelicu.

Upravljanje dron letjelicom - Screenshot/YouTube

Snimak koji je napravio američki dron MQ-9 na teritoriji Iraka i Sirije objavila je iranska agencija Fars News. Dron je snimao pozicije iračkih snaga, ali je bio presretnut. Nakon toga dron je pao u Iraku, saopštio je novinar Mohamed Mansur na Twitteru, prenosi “Sputnjik”.

Uskoro zatim, Ratno vazduhoplovstvo SAD je donijelo odluku da uništi dron.

Objavljen je i trenutak njegovog uništenja.

Novinar Babak Tagvai je na svom Twitteru naglasio da je još 2011. godine Iran koristio ruski sistem za radiolokacionu borbu 1L222 “Avtobaza” za spuštanje američkog drona RQ-170.

On je potvrdio da je i ovog puta korišten isti sistem.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh