Region

Ovo je posljednja poruka djevojke koja je umrla u Beogradu nakon operacije u Turskoj

Morgan Ribeiro, mlada djevojka koja je preminula u Beogradu nakon operacije želuca u Turskoj, poslala je svom ocu poruku prije nego što se ukrcala u avion za London.

Morgan Ribeiro - novi

Otac Ričard, teško pogođen gubitkom svoje kćerke, podijelio je sa javnošću sadržaj poslednje glasovne poruke koju mu je Morgan poslala prije putovanja kući.

Morgan je odlučila da se podvrgne operaciji želuca u Turskoj kako bi riješila dugogodišnje probleme sa prekomjernom težinom, koja ju je izložila nasilju. Tri dana nakon operacije, avion kojim se vraćala u London hitno je sleteo na beogradski aerodrom zbog naglog pogoršanja njenog zdravstvenog stanja. Unatoč naporima srpskih ljekara, Morgan je izgubila bitku za život.

Ričard je istakao da je Morgan istraživala o operacijama pre nego što je odlučila da plati kompaniji u Švajcarskoj za povezivanje sa turskom klinikom. Prije ukrcavanja u avion poslala je ocu poruku u kojoj mu je rekla da se dobro osjeća i oporavlja.

“Zvala me je kada je bila tamo, odmah poslije operacije. Prvo je tada rekla da je OK, da se oporavlja, ali da je u bolovima”, rekao je otac za Mirror.

Nažalost, turski hirurzi su probušili tanko crijevo, izazvavši infekciju i, na kraju, srčani udar 9. januara. Morgan je preminula četiri dana kasnije.

Otac sada apeluje na mlade da izbjegavaju jeftine operacije u privatnim klinikama u inostranstvu, a poručuje da želi spriječiti slične tragedije drugim porodicama. prenosi novi


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh