Region

Najveći i najluksuzniji napušteni hotel na svijetu nalazi se u Hrvatskoj

U Hrvatskoj je smješten jedan od najvećih napuštenih hotela na svijetu.

Justin Murphy/Tiktok

To je naveo Justin Murphy, mladi turist koji je boravio u Dalmaciji. No, osim obilaženja gradova dao se i u malo ozbiljnije pohode. Malo je i rizikovao kako bi se snimio na vrhu navedenog hotela, pišu nezavisne.

“Na hrvatskoj obali leži jedan od najvećih napuštenih hotela na svijetu. To je ogroman kompleks, sati vam trebaju da ga obiđete. Ovaj luksuzni objekt je radio samo šest godina. Napušten je nakon što je krenuo hrvatski rat za nezavisnost. A sada veličanstvena zgrada propada”, naveo je taj mladić.

“Nekada luksuzni hotel, a danas jedini neobnovljeni dubrovački hotel. Hotel Belvedere radio je samo šest sezona, od otvorenja 1985. do 1991. kada je razrušen u ratu”, navodi Dubrovački Dnevnik.

Hotel je imao kapacitet od 406 kreveta u 200 soba, 19 apartmana, 2 poluapartmana za mladence i jedan predsjednički apartman.

Gostima je na raspolaganju bio aperitiv bar, nacionalni restoran “Konavle”, francuski restoran “Roland”, taverna “Dubrovnik”, konoba “Elafiti”, pivnica “Bayern”, slastičarnica “Mozart”, kafić “Maximilian”, engleski salon “Richard lavljeg srca” i noćni klub “Trubadur”.

@jsmurph Not your average tourist destination… #travel #croatia #dubrovnik #croatiatravel #hotel #urbanexploring #europe #studyabroad ♬ original sound – Justin Murphy

Hotel je raspolagao dvoranom za sastanke “New Orleans”, kapaciteta 150 mjesta, prodajnim prostorima, velikim zatvorenim i otvorenim bazenom, trima kabinetima, salonom za masažu, saunom, stolovima za bilijar i stoni tenis, frizerskim salonom i buticima. Bio je jedan od najluksuznijih hotela na jadranskoj obali.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh