Region

Bože dragi: Nezapamćena tragedija u Sjenici, dječak (12) se objesio o drvo na brdu iznad rodne kuće!

Nezapamćena tragedija dogodila se u selu kod Sjenice, kada je dječak (12) izvršio samoubistvo tako što se objesio o drvo na brdu iznad kuće.

Hitna pomoć je odmah po pozivu stigla na lice mjesta, ali nesrećnom dječaku nije bilo spasa.

Dječak imao suicidne misli
– Pronašli su ga obješenog, a koristio je konopac koji se koristi za vezivanje bala sijena. Ovo je prava tragedija, sve nas je pogodilo. Porodica je živjela u jako teškim uslovima i od nekih osoba bliskih njima mogli smo čuti da je dječak imao suicidne misli, ali nismo mogli ni da sanjamo da će dići ruku na sebe – kažu za RINU vidno potreseni mještani sela.

Ovaj tragičan događaj dodatno naglašava koliko je važno raditi na mentalnom zdravlju čitave zajednice, ali i blagovremeno pružiti pomoć onima kojima je potrebna.

“Važno da budemo solidarni”
– Pozivamo sve da budemo humani i solidarni u ovim teškim trenucima. Važno je da se zajedno angažujemo kako bismo obezbijedili neophodne resurse i podršku za mentalno zdravlje u zajednici i radili na prevenciji sličnih tragedija u budućnosti – rekao je za portal sjenica.com direktor Doma zdravlja u Sjenici dr. Altan Hamidović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh