Region

Stravična saobraćajna nesreća u bh. komšiluku: U smrskanom Opelu poginula 18-godišnja djevojka

Gotovo potpuno uništena Opel Astra svjedoči o težini saobraćajne nesreće koja se dogodila sinoć, 23. septembra oko 23.30 sati, na cesti Požega – Mihaljevci, u kojoj je jedna osoba poginula.

nesreća u Hrvatskoj - Požega.eu

Kako javlja Požega.eu, smrtno je stradala 18-godišnja djevojka koja je preminula u požeškoj bolnici.

Policija je sinoć objavila da su, prema prvim informacijama, stradale četiri osobe koje su prevezene na pružanje ljekarske pomoći u Opću županijsku bolnicu Požega. Međutim, unatoč višesatnim naporima, ljkarski tim požeške bolnice nije uspio spasiti život djevojke.

Požega.eu piše da od očevidaca saznaje da se Golf kretao iz pravca Velike prema Požegi. Dolaskom do zavoja, na izlazu iz Mihaljevaca prema Požegi, direktno je došlo do sudara s Opel Astrom koja se u tom trenutku, najvjerojatnije, zbog vrlo klizavog kolovoza, već okretala na cesti.

Požeška policija javlja da je 18-godišnji vozač, koji je upravljao Opelom požeških registarskih oznaka, dolaskom do zavoja uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom, sletio na travnatu bankinu i potom se vratio na kolovoz te u zanošenju vozilom prešao na suprotnu saobraćajnu traku.

Tom prilikom je na desnu bočnu stranu Opela prednjim dijelom naletio Golf požeških registarskih oznaka, a kojim je iz suprotnog smjera upravljao 24-godišnji vozač.

U nesreći oba vozača su lakše povrijeđena kao i putnica iz Golfa starosti 21 godinu i putnici iz Opela starosti 15 i 17 godina, dok je 18-godišnja putnica iz Opela od posljedica povreda preminula u kolima Hitne pomoći.

Protiv 18-godišnjeg vozača slijedi krivična prijava zbog počinjenog krivičnog djela izazivanje saobraćjne nesreće u cestovnom prometu.

Na intervenciju su uz policiju i timove Hitne medicinske pomoći izišli i vatrogasci JVP-a Grada Požege. Za vrijeme vršenja uviđaja cesta je bila zatvorena na tom dijelu saobraćajnice.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh