Region

Strašna oluja hara Hrvatskom, troje mrtvih, puno ozlijeđenih. Totalni haos u Zagrebu

Sjevernu i središnju Hrvatsku i Slavoniju zahvatilo je strašno olujno nevrijeme. Snažan vjetar i obilna kiša napravili su kaos u Zagrebu. Razoran vjetar nosio je sve pred sobom, a obilna kiša poplavila je ulice. Šteta je ogromna. U Zagrebu i Slavoniji poginule su tri osobe.

Zbog nevremena koje je pogodilo Zagreb oko 16 sati, hitne službe zaprimile su preko 700 poziva, među kojima je i nekoliko dojava o ozlijeđenim osobama, a samo vatrogasci su imali 50 intervencija. “Županijski centar 112 Zagreb otežano komunicira sa žurnim i komunalnim službama zbog velikog broja poziva u kratkom vremenu (preko 700 poziva u 45 min)”, izvijestilo je na Twitteru Ravnateljstvo civilne zaštite.Meteorolog: U idućim satima stiže još nevremena. Ova oluja došla je velikom brzinom
ŠTO je to poslijepodne pogodilo Zagreb i okolicu i nastavilo se kretati prema istoku zemlje i kolika je bila snaga ove oluje, pitanja su na koja je u središnjem Dnevniku HTV-a odgovorio Krunoslav Mikec iz DHMZ-a.

Naglasio je kako nas i u idućim satima i danima očekuje nestabilno vrijeme.

“Već sad se na radarskim odrazima može vidjeti kako ima nestabilnosti koje bi se ponovno od sjevera Italije preko Slovenije mogle približiti našim krajevima već večeras kasno navečer, pri čemu energije za ovakvo nešto ipak ne bi trebalo biti. Lokalno će biti mjestimično tuče, olujnoga vjetra.

Zbog klimatskih promjena o kojima svi pričamo i kojih smo svjesni trebamo znati da će ovakvih nevremena biti sve češće”, zaključio je Mikec.

Deseci ljudi u zagrebačkim bolnicama
Ukupno je u tri zagrebačke bolnice čak 50 ljudi. Na zagrebačko Rebro je primljeno 25 ozlijeđenih, no radi se o lakšim ozljedama. Neki su zbrinuti i u Vinogradskoj. “Tu je zasad deset ozlijeđenih, jedan čovjek teže. Zasad nema životno ugroženih”, rekao je za 24sata Davor Vagić.

Plenković uputio sućut obiteljima muškaraca poginulih u nevremenu u Zagrebu
Premijer Andrej Plenković izrazio je u srijedu sućut obiteljima dvojice muškaraca koji su stradali u nevremenu u Zagrebu, a svim ozlijeđenima zaželio brz oporavak te najavio da će Vlada pomoći u saniranju šteta.

“Žalimo zbog izgubljenih života u olujnom nevremenu koje je pogodilo Zagreb i druge dijelove Hrvatske. Izražavamo sućut obiteljima”, poručio je putem objave na Twitteru.

U zagrebačkom nevremenu uslijed pada stabala poginula su dvojica muškaraca, a više je osoba ozlijeđeno.

Plenković je u objavi naveo da je razgovarao s gradonačelnikom Zagreba Tomislavom Tomaševićem i županima iz deset županija te je poručio da će Vlada pomoći u saniranju šteta,piše Index


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh