Region

POSTOJE 3 MOGUĆA MOTIVA ZBOG KOJIH BI BRAJAN UBIO ANU VOLŠ: Svi su užasni, ali jedan POSEBNO PRIVLAČI PAŽNJU!

Postavlja se pitanje koji je motiv Brajan imao za ovaj jezivi zločin?

Brajan i Ana - Screenshot

Na današnjoj konferenciji za novinare američki tužilac će izneti sve dokaze koji su prikupljeni protiv Brajana Volša supruga Beograđanke Ane Volš koji ga terete za ubistvo svoje žene.

Prve nezvanične informacije ukazuju da je Brajan svoju ženu izmasakrirao, a potom se riješio dijelova tijela na otpadu za reciklažu. Postavlja se pitanje koji je motiv Brajan imao za ovaj jezivi zločin?

Razvod

Prijatelji Ane Volš ispričali su nakon njenog nestanka da su primijetili da se “posljednjih šest mjeseci događa nešto čudno sa Anom, te i da je krajem decembra žurila da se riješi imovine”

– Ona je prodala automobil i stan u kojem su živjeli ona i Brajan dva dana prije misterioznog nestanka i to za gotovinu – rekli su njeni prijatelji.

Ana je prije nestanka najavljivala i neko iznenađenje, a ono što su primijetili njeni prijatelji jeste da posljednjh meseci nije nosila vjenčanu burmu. Ana koja je bila veoma aktivna na društvenim mrežama i gotovo svakodnevno kačila fotografije iz života – sa prijateljima, djecom posljednje dveij ipo godine nije objavila ni jednu fotografiju sa Brajanom. Posljednja koju je podijelila sa svojim pratocima bila je od 13. aprila 2020. godine za njen rođendan. Anine drugarice Nataša i Pamela, takođe su ispričale da Ana nikada nije željela da priča o Brajanu, a i kada bi se potegla priča o njemu, promijenila bi temu.

Selidba

Ana Volš živjela je na relaciji Boston – Vašington, a prema tvrdnjama njenih najbližih ona je željela da se presele u Vašington gdje je radila. Ana, kako pričaju, nije provodila mnogo vremena sa djecom i to joj je smetalo, posebno jer Brajan nije smio da izlazi iz kuće jer je imao nanogicu zbog prevare sa slikama. Anina majka Milanka, pričala je o tome:

– Jedino što vidim kako mogući razlog svađe je to što je ona željela da i djeca dođu kod nje u Vašiongton, ali Brajan pošto je još uvijek bio u tom sudskom procesu i pošto nosi nanogicu nije dozvolio da djeca idu… – rekla je Milanka Ljubičić i ispričala da se Ana u novembru požalila da “sve ovo sa Brajanom predugo traje, da je umjesto dva mjeseca ostao skoro godinu dana u toj iznajmljenoj kući i da joj nije prijatno da toliko putuje, a željela je da djeca budu sa njom”.

Najbolja prijateljica Ane Volš, Alisa Kirbi rekla je za američke medije da su Ana i Brajan imali razmirice oko djece, a da je oko Božića bilo poprilično napeto.

– Ja sam bila sa njom u četvrtak uveče. To je bio posljednji put da sam bila sa njom. Tada smo izašle na večeru, a prethodno smo išle na ples i ostale smo do kasno. Sutradan ujutru, tog petka ona je otišla u Boston. Njihove svađe bile su oko toga kada će konačno da se presele u Vašington, kada ću ona ponovo da budem sa svojom djecom, to je bio njen prioritet. Oni su prolazili kroz jedan veliki stresni period i znam da je za Božić bilo napeto – kaže ona.

Novac

Sudeći po činjenicama koje su isplivale nakon Aninog nestanka, ova Beograđanka umijela je da zaradi novac. Za razliku od nje, Brajan je samo prevarama mogao da dođe do nekih para, a posljednjih mjeseci Ana ga je izdržavala.

Najzanimljiviji primjer jeste onaj koji je vezan za prodaju stana koji je zaveden 29. decembra, samo dva dana prije nego što je Ana nestala. U pitanju je nekretnina veličine 62 kvadrata u Riveru, predgrađu Bostona koje je na cijeni jer izlazi na plažu. Tu je Ana na svoje ime kupila stan januara 2020. godine. Platila ga je 137.000 dolara, a onda ga je u novembru 2022. oglasila za prodaju. Uspjela je da ga proda za samo osam dana, po cijeni koja je za 21.000 dolara veća od one koju je inicijalno tražila. Zaradila je od te prodaje ukupno 220.000 dolara. Prodaja je bila finalizovana 17. decembra i u dokumentima do kojih je došla američka TV stanica “Boston 25” vidi se da je u sve bio umiješan i njen muž Brajan koji je tamo naveden kao suprug vlasnice stana. Među dokumentima je njegov potpis i fotokopija lične karte, što ukazuje na to da je znao da je Ana dobila značajnu sumu novca.

Inače, prema zakonu države Masačusets u kojoj Volšovi žive, uobičajeno je da se oba supružnika potpišu na dokumentima za nekretnine, bez obzira na koga se ona vodi i u slučaju njegove smrti, drugi supružnik automatski postaje vlasnik. Zakon je napravljen kako bi se vlasnici nekretnina zaštitili od prisline prodaje zbog potencijalnih potražitelja.

Zašto je sve ovo važno – zato što je u slučaju porodice Volš Ana bila ta koja je zarađivala a Brajan je trošio. Sudska dokumenta koja su dostupna javnosti pokazuju da je on u velikim dugovima i da će morati da isplati i do 300.000 dolara poslije onlajn prevara za koje je uhapšen a kasnije i osuđen. On je prevario troje različitih ljudi pokušavajući da im proda lažne slike Endija Vorhola. Zvanično, nigdje ne radi i pitanje je kako će obezbjediti novac.

Podsjetimo, Ani Volš se izgubio svaki trag u noći između 31. decembra i 1. januara. Njen suprug Brajan Volš prijavio je njen nestanak tek tri dana kasnije. Istragom je utvrđeno da je on opstruisao istragu, a u podrumu kuće pronađeni su tragovi krvi i krvav nož. Takođe, na smetlištu su pronađene krvave krpe i tepih, te američka policija sumnja na najstrašniji scenario. Brajan Volš se nalazi u istražnom zatvoru, gdje čeka epilog istrage.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh