Region

Sahranjena 6-godišnja Ivana Bjelogrlić: Građani se oprostili od Ice Lavice

Šestogodišnja Ivana Bjelogrlić iz Istočnog Novog Sarajeva, koja je preminula nakon višegodišnje borbe sa karcinomom, sahranjena je danas na groblju u Miljevićima.

Ivana Bjelogrlić - Facebook

Brojni građani oprostili su se od male Ivane, a na području grada Istočno Sarajevo danas je Dan žalosti.

Djevojčica, koju su svi od milja zvali Ica Lavica, preminula je juče nakon višegodišnje teške borbe sa karcinomom.

Ivana je rođena 25. februara 2016. godine kao zdrava beba.

U septembru 2018. godine otkriven joj je karcinom bubrega, koji se kasnije proširio.

Odmah nakon toga uslijedilo je liječenje sa terapijama i odstranjen joj je zahvaćeni bubreg, a zatim su nastavljene određene terapije u Banjoj Luci.

U septembru 2019. godine Ivana primila posljednju hemioterapiju i otpuštena je kući.

U novembru iste godine, nakon kontrolnih pregleda, nalazi su pokazali da su se na jetri pojavile metastaze, a Ivana je otišla na liječenje u Francusku u decembru 2019. godine, gdje je hospitalizovana na klinici, te provela godinu na liječenju.

Ivana je zatim otišla u Tursku na liječenje, te je podvrgnuta operaciji i odstranjeno joj je lijevo plućno krilo, a nakon toga i dijafragma jer se tumor proširio, te joj je ugrađen vještački organ.

Jučer, 18. aprila, stigla je tužna vijest da je preminula. prneosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh