Region

Protjeran državljanin Crne Gore koji predstavlja sigurnosnu prijetnju za BiH

Pripadnici Službe za poslove sa strancima u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske i Državne Agencije za istrage i zaštitu na području Istočnog Sarajeva locirali su državljanina Crne Gore, inicijala N. H., za koje je utvrđeno da predstavlja prijetnju javnom redu i sigurnosti Bosne i Hercegovine, jer se dovodi u vezu sa organizovanim kriminalom, prenosi Anadolija.

državljanin Crna Gre - Služba za odnose sa strancima

Prema državljaninu Crne Gore, Služba za poslove sa strancima je poduzela mjere iz svoje nadležnosti te istom izrekla mjeru protjerivanja sa teritorije BiH sa zabranom ulaska i boravka u periodu od pet godina.

Licu je određena mjera stavljanja pod nadzor smještajem u Imigracioni centar, gdje će boraviti dok se ne steknu uslovi za udaljenje u zemlju porijekla.

Služba će i u narednom periodu kontinuirano preduzimati sve neophodne operativne aktivnosti prema svim stranim državljanima koji na bilo koji način mogu predstavljati prijetnju sigurnosnom sistemu Bosne i Hercegovine. prenosi N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh