Region

Jovana iz Kragujevca smršala je neverovatnih 55kg za 10 mjeseci: Otkrila šta je ključ njenog uspjeha

Višak kilograma, a onda i dijagnoze poput dijabetesa tipa 2, kod sagovornice Telegrafa ostali su kao posledica trudnoće

Jovana - Telegraf

Ubrzani stil života, neredovna ishrana, stres, nedostatak vremena da se posvete sebi samo su neki od razloga zbog čega danas se danas sve više ljudi bori sa viškom kilograma. Da borba nije laka i da jedna bitka, odnosno gubitak nekoliko kilograma ne znači i dobijen rat, znaju svi oni koji su se ikada u koštac hvatali sa ovim problemom.

Jedna od onih koja je u tome uspela, a koja i dalje ne odustaje je i Jovana Vranić (28) iz Kragujevca, koja je do sada čak 55 kilograma poslala u nepovrat.

Njen višak kilograma, a onda i dijagnoze poput dijabetesa tipa 2, ostali su kao posledica trudnoće.

Po sopstvenom priznanju, zbog posla kojim se bavi, a koji zahteva da stalno bude u pokretu, nije imala dodatnu fizičku aktivnost, a na pitanje šta je ključ njenog uspeha kaže da je to bila potpuna promena ishrane.

Način kome se okrenula je bila tzv. keto ishrana, a kako sama ističe kada je krenula na ovaj put, cilj joj je bio da zdravstveno stanje dovede u red, a da je gubitak kilograma bio samo posledica.

– Kada sam krenula sa drugačijim načinom ishrane, nisam imala za cilj da smršam, već da svoj organizam i zdravstveno stanje dovedem u stanje normale. Da živim život bez svakodnevne upotrebe lekova. Ni sama nisam verovala da će doći do ovolike transformacije – kaže Jovana za Telegraf.

Njeno putovanje traje već 10 meseci, a budući da je do sada postigla neverovatan rezultat, sada za cilj ima da smrša još pet kilograma i da trenutni način ishrane bude njen stil života.

– U toku transformacije uvidela sam koje mi namirnice smetaju, pa shodno tome ne nameravam da ih vraćam u redovnu ishranu – ističe ona.

Osim fizičkog izgleda, ova mlada žena kaže da se mnogo toga promenilo u njenom životu.

– Promenila se moja svakodnevna rutina, način oblačenja, pa čak imam i više slobodnog vremena jer imam više energije da završavam svakodnevne obaveze. Nemam potrebe za snom, koji je ponekada, osim posla, bio jedina stvar u mom životu – priznaje sagovornica Telegrafa i dodaje da je raduje i samopouzdanje koje je izgradila, ali i vera koju je stekla u sebe da svaki problem može da prevaziđe.

Postavite cilj i poštujte pravila
O izazovima na ovom putu Jovana kaže da joj je najteže bilo da pronađe uspešan model za sebe.

– Ništa samo od sebe ne garantuje uspeh, koju god metodu mršavljenja da upražnjavate, trebalo bi iste i da se pridržavate – ističe ona, a svojim saborcima poručuje da ukoliko pronađu cilj, uspeh ne može da izostane.

– Ovo isključivo zavisi od nas, treba da odbacimo sve izgovore i da hrabro koračamo ka cilju. Uspeh je onda zagarantovan – sigurna je Jovana.

Kako kaže, reakcije okoline na njenu neverovatnu transformaciju su izuzetno pozitivne.

– Kod svih onih koji me nisu videli poslednjih šest meseci, moj novi izgled izaziva “vau” efekat. Naravno, svi su zainteresovani kako je došlo do ovakve transformacije – zaključuje Jovana.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh