Region

Zaražena žena došla na sudsku raspravu, pogledajte koliku je kaznu dobila

POLICIJSKA uprava Primorsko-goranska izvijestila je o slučaju kršenja izolacije od strane jedne ženske osobe koja je došla na suđenje iako je zaražena koronavirusom. Dobila je kaznu od 8000 kuna.

Ilustracija - Akta.ba

“Policijski službenici Policijske postaje Mali Lošinj s ispostavom Cres u petak, 11. prosinca, postupali su nad 59-godišnjom hrvatskom državljankom zbog prekršene određene mjere samoizolacije radi zaraze virusom covid-19. Naime, spomenuta osoba je, unatoč tome što joj je bila određena mjera samoizolacije radi zaraze koronavirusom, pristupila u zgradu nadležnog suda gdje je htjela nazočiti sudskoj raspravi.

Zbog počinjenog prekršaja, sukladno odredbama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, novčano je sankcionirana s osam tisuća kuna, prenosi “Index“.

Kršenje određenih mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite evidentirano je istog dana i na području Viškova kod Rijeke gdje je policija oko 9:50 sati zatekla otvoren ugostiteljski objekt u kojem su bila dva gosta. Budući da su na snazi epidemiološke mjere prema kojima je ugostiteljskim objektima zabranjen rad do 21. prosinca, protiv 32-godišnje vlasnice, kao i ugostiteljske tvrtke, podnesene su odgovarajuće prijave sukladno važećim zakonskim propisima”, objavila je policija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh