Region

Vozač znao da ima koronavirus, a sve vrijeme krio od ljudi; sad su mnogi u opasnosti

Vozač pozitivan na korona virus, prekršio je mjere samoizolacije i time ugrozio zdravlje više građana iz okoline Požege u Srbiji.

Koronavirus - Twitter

Kod dotičnog vozača je utvrđeno prisustvo virusa covid-19, iako nije imao nikakve simptome, ali je on izbjegao liječenje i praktično ‘pobjegao’ od ljekara. Dotični je obitavao u par sela u okolini Požege i od ljudi sa kojima je bio u kontaktu sakrio da je pozitivan na virus covid-19. Time je svijesno ugrozio zdravlje više osoba, prenosi “013 info“.

Vozač je brzom reakcijom nadležnih organa pronađen i upućen na dalje liječenje, a osobe sa kojima je bio u kontaktu, poslate su na testiranje i nalazit će se u preventivnoj izolaciji dok se sigurno ne utvrdi da nisu pozitivne. Da li će vozač snositi odgovornost zbog ovog krajnje neodgovornog postupka saznat ćemo u narednom periodu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh