Region

Sin mu je brutalno uvrijedio pravoslavce u Crnoj Gori: Salko iz Bijelog Polja uputio iskreno izvinjenje

Salko Čoković iz Bijelog Polja u Crnoj Gori je izrazio duboko žaljenje zbog “neodgovornog postupka” svog sina, koji je prije nekoliko dana na društvenim mrežama uputio uvredu pravoslavnim vjernicima.

Salko Čoković - Kurir.rs

“Svjestan sam da sam ranije trebao reagovati, ali zbog doživelog stresa i naglog pogoršanja zdravstvenog stanja, nastalog zbog postupka mog sina, danas sam smogao snage da se obratim svojim sugrađanima i svim pravoslavnim vjernicima u Crnoj Gori, te uputim im najiskrenije izvinjenje”, počeo je svoje obraćanje Salko Čoković.

On je naglasio da mu je prije svega ljudska, moralna i komšijska obaveza, da svojim sugrađanima, sa kojima kako je istakao godinama živi u skladnim međunacionalnim odnosima i deli dobro i zlo, izrazi duboko žaljenje zbog pomenutog događaja.

“Svi znaju da je moja porodica primjer u našem gradu po multivjerskoj toleranciji, pa sam siguran da će moje komšije, prijatelji i poznanici pravoslavci moje izvinjenje prihvatiti, a mi ćemo kao porodica nakon ovog nepromišljenog gesta našeg člana, nastaviti da afirmišemo vrednosti po kojima je Bijelo Polje prepoznatljivo, zbog čega je i uostalom dobitnik međunarodne nagrade za međunacionalnu toleranciju”, kazao je Čoković, piše “Kurir“.

On je rekao i da duboko poštuje pravoslavne vijernike, te da je često prisutan u njihovim bogomoljama, što kako je napomenuo najbolje znaju njegovi prijatelji.

“Ovom prilikom svim građanima želim mnogo sreće u Novoj godini, a posebno pripadnicima pravoslavne vjeroispovijesti čestitam nastupajući Badnji dan i Božić, uz želju da ove radosne dane provedu u ljubavi, miru i slozi”, kaže se na kraju saopštenje Salke Čokovića.

Podsjećamo, Nedim Čoković, sin Salke Čokovića, preko društvenih mreža je širio mržnju direktno usmjerenu protiv vjerujućeg naroda koji je izašao na ulice kako bi izrazio nezadovoljstvo povodom usvajanja diskriminatorskog Zakona o slobodi vjeroispovijesti u Crnoj Gori.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh