Region

Podignta optužnica protiv Đorđa koji je brutalno pretukao Ivanu – evo kolika kazna mu prijeti

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu je 10. juna podiglo optužnicu protiv Đorđa Lackovića (24) zbog krivičnog dejla nasilje u porodici. Poslije sprovedene istrage Tužilaštvo Lackovića tereti za teške tjelesne povrede koje je nanio svojoj djevojci Ivani Filipović (22), koju je pretukao 12. marta ove godine.

Ivana Filipović - Srbijadanas.com

Za ovo krivično djelo, prema članu 194. Krivičnog zakonika zaprećena je zatvorska kazna od dvije do deset godina.

Tužilaštvo je takođe tražilo produženje pritvora o čemu će odlučiti sudija Osnovnog suda u Novom Sadu.

Čeka se zakazivanje glavnog pretresa u Osnovnom sudu, navodi se u odgovoru Tužilaštva. Đorđe Lacković je uhapšen 14. marta i sud je, po zahtjevu tužilaštva do sada dva puta produžavao pritvor po 30 dana – rečeno je medijima.

Tužilaštvo, nakon sprovedene istrage, dana 10.06.2019. godine pred Osnovnim sudom u Novom Sadu podiglo je optužnicu protiv Lacković Đorđa zbog krivičnog djela nasilje u porodici iz člana 194. stav 3. u vezi stava 1. Krivičnog zakonika, kao i da je Tužilaštvo, u smislu člana 211. Zakonika o krivičnom postupku, tražilo produženje pritvora imenovanom, a koji se u pritvoru nalazi po Rešenju sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Novom Sadu broj KPP 213/19 od 14.03.2019. godine, te da se čeka zakazivanje glavnog pretresa od strane tog suda – piše u odgovoru Tužilaštva koji je dostavljen.

Ivana je 12. marta zadobila teške povrede zbog čega je prebacena u Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici, na odjeljenje grudne hirugije.

Osumnjičeni joj je rukama, nogama, i drvenom motkom polomio rebra, probio joj pluća, nožem unakazio lice i peglom joj pekao ruke.

Zadobila je višestruke prijelome rebara, nagnječenje grudnog koša, nagnječenje plućnog krila, probušene su joj plućne maramice, a imala je i krv u plućima, brojne povrede i opekotine po licu i rukama, kao i više uboda i posjekotina na butinama.

Lackoviću je po hitnom postupku izdata zabrana prilaska oštećenoj i naredba da napusti stan u kome su zajedno živjeli. Prošle sedmice mu je produžen pritvor za još 30 dana, piše “Telegraf“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh