Politika

Dodik u Bratuncu: U narednih 30 dana predložit ćemo mirno razgraničenje

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik rekao je da će u narednih 30 dana biti predložen sporazum o mirnom razgraničenju.

– Mi danas krećemo sa formalnom odlukom da se traži mirno razgraničenje. Predložićemo da se prvo razjasne političke nadležnosti vezano za entitete, a da sačuvamo i ostavimo sadašnji model funkcionisanja privreda i u roku od nekoliko godina da to prilagodimo modelu mirnog razgraničenja – rekao je Dodik u Bratuncu, javlja RTRS.
On je rekao da srpski narod naprosto više “ne može da živi u ovoj BiH i da je ovo što su Bošnjaci uradili sa rezolucijom o Srebrenici bespravno i da nisu uvažili Srbe”.

Dodik je rekao da Predsjedništvo BiH nije razmatralo ovo pitanje, a da bez odluke ovog tijela ne može biti pokrenuta inicijativa u UN.

Nije nikakvo čudo, smatra Dodik, da UN, koje drže Amerikanci, to radi, smatrajući da su Srbe dva puta bombardovali, a da o tome nije bilo odluke Vijeća sigurnosti UN, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh