Politika

Danas u Konjicu susret Trojke, SNSD-a i HDZ-a

Predstavnici stranaka Trojke, SNSD-a i HDZ BiH danas će održati sastanak u hotelu Garden City u Konjicu sa početkom u 11 sati.

susret Trojke, SNSD-a i HDZ-a - vijesti.ba

Tema će biti aktuelna politička situacija nakon odluka Narodne skupštine RS u vezi za donošenjem Zakona o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BIH na teritoriji manjeg entiteta.

– Nemam problem da razgovaramo i o ovim aktuelnim temama. Ali, imamo teme vezano i za ranije dogovore. Pitanje ministra finansija, to je već bilo dogovoreno i treba da se izabere gospodin Amidžić. Imamo činjenicu da se ne vrši raspodjela od UIO, rekao je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

Željka Cvijanović je rekla kako će u Konjicu predložiti da se svi integralno bave pitanjem 14 prioriteta Evropske komisije.

– Imamo 14 pitanja. To zahtjeva naše sjedanje i traženje zajedničkih rješenja. U okviru njih je reforma Ustavnog suda BIH, kako bi se riješilo pitanje stranih sudija. Idemo da igramo otvorenih karata, pa da vidimo ko je za evropski put, rekla je Cvijanović.

Dodik i lider HDZ-a Drgan Čović duže vremena su zagovornici odlaska sttranih sudija iz Ustavnog suda BIH.

Među temama bi se trebalo naći i pitanje Južne interkonekcije, prenose Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh