Politika

Sarajevo: Svečano dočekan mađarski premijer Orban

Premijer Mađarske Viktor Orban stigao je danas u BiH.

Svečano dočekan mađarski premijer Orban - vijesti.ba

U 9:00 sati upriličen je svečani doček na platou ispred Zgrade institucija BiH.

Protokolom posjete kao prvi sastanak predviđen je susret sa predsjedavajućom Vijeća ministara BiH Borjanom Krišto. Planiran je susret delegacija Vijeća ministara BiH i Vlade Mađarske, a potom i izjave za medije Krišto i Orbana, pišu Vijesti.ba.

Uslijedit će sastanak sa članovima kolegija Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

U 12 sati Orbana će primiti članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine, a u 14.45 sati premijer Federacije BiH Nermin Nikšić.

Nakon posjete Sarajevu, Orban će u Banju Luku gdje će održati sastanak sa predsjednikom RS-a Miloradom Dodikom i drugim predstavnicima vlasti RS.

Orban u BIH stiže nakon posjete Srbiji, gdje se na zajedničkom sastanku sreo sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsjednikom RS Miloradom Dodikom, pišu Vijesti.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh